Abaca
Grupa-000+
| Caracteristici morfologice si tehnice | |
|---|---|
| Tip de creştere | nedeterminată |
| Precocitatea înfloririi | timpurie |
| Precocitatea recoltării | timpurie |
| Înălțimea plantei | mijlociu - inaltă |
| Înălțime inserție păstăi | mijlociu - inaltă |
| Culoare inflorescență | violet |
| Culoare hil | deschisă |
| Masa a o mie de boabe (grame) | 180 - 220 |
| Conținut de grăsimi (%) | mediu-ridicat |
| Conținut de proteină (%) | peste 40% |
| Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
|---|---|
| Vigoare după răsărire | |
| Toleranța față de scuturare | |
| Rezistența la cădere | |
| Potențial de producție | |
| Toleranta față de Peronospora | |
| Toleranta față de Sclerotinia | |
| Toleranta față de bacterioze | |
| Toleranta față de viroze | |
| Caracteristici tehnologice | |
|---|---|
| Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură ale soiei, in special in sudul țării, sud-est şi sud-vest |
| Perioada recomandată de semănat | a doua decadă a lunii aprilie, chiar până la inceput de mai (in funcție de condițiile climatice si de istoricul zonei de cultură) |
| Norma de semănare | 50-55 boabe/mp, la o adâncime de 3-4 cm |
| Distanța optimă intre rânduri (cm) | 15-24 |