KENTUCKY
Semi-timpuriu | Rapita de toamnă
| Caracteristici morfologice si tehnice | |
|---|---|
| Precocitatea înfloririi | timpurie |
| Maturitate | semi-tardiva |
| Potențial de producție | |
| Înălțimea plantei | medie / 120 - 140 cm |
| Masa a o mie de boabe (grame) | mediu-ridicat: 4,4-5.9 g |
| Conținut de ulei (%) | foarte 44 - 45 |
| Conținut de glucozinolați | ridicat |
| Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
|---|---|
| Ritm de dezvoltăre toamna | |
| Toleranța față de ger | |
| Reluarea vegetației în primăvară | |
| Rezistența la înclinare și frângere | |
| Rezistența la scuturare | |
| Toleranta față de Sclerotinia | |
| Toleranța față de Phoma | |
| Toleranta față de Virusul galben al ridichii TuYV | foarte bună |
| Caracteristici tehnologice | |
|---|---|
| Zonare și recomandări | Recomandat a se semana in intervalul 15 august - 25 septembrie în toate zonele de producţie a rapiţei de toamnă cu o densitate sporită în funcţie de calitatea pregătirii patului germinativ |
| Potenţial productiv în zone aride | |
| Potenţial productiv în zone umede | |
| Tehnologia de cultură | clasică |
| Norma de semănare | 40-50 b.g./mp |