ALGEBRA
Grupa 00
| Caracteristici morfologice si tehnice | |
|---|---|
| Tip de creştere | semideterminată |
| Ramificatii | |
| Acoperirea solului | |
| Talia plantei | |
| Precocitatea înfloririi | semi-timpurie |
| Precocitatea recoltării | semi-timpurie |
| Înălțimea plantei | înaltă |
| Înălțime inserție păstăi | joasă |
| Culoare inflorescență | violacee |
| Culoare hil | deschisă |
| Masa a o mie de boabe (grame) | 180-200 |
| Conținut de grăsimi (%) | peste 20 |
| Conținut de acid oleic | peste 44 |
| Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
|---|---|
| Vigoare după răsărire | |
| Toleranța față de scuturare | |
| Rezistența la cădere | |
| Potențial de producție | |
| Toleranta față de Peronospora | |
| Toleranța față de Sclerotinia | |
| Toleranta față de bacterioze | |
| Toleranta față de viroze | |
| Caracteristici tehnologice | |
|---|---|
| Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură ale soiei, cu precădere in Podisul Transilvaniei, nord-estul şi vestul țării precum și în terenurile irigate din sudul țării |
| Perioada recomandată de semănat | a doua decadă a lunii aprilie, până la mijlocul lunii mai (in funcție de condițiile climatice si de istoricul zonei de cultură) ori ca și cultură succesivă după eliberarea ternului de cultura orzului |
| Norma de semănare | 60 boabe/mp, la o adâncime de 3-4 cm |
| Distanța optimă intre rânduri (cm) | 12.5 cm sau 25-35 cm optim; posibil și la 70 cm cu o densitate de 50-55 b.g./mp |