ALGEBRA
Grupa 00

Caracteristici morfologice si tehnice | |
---|---|
Tip de creştere | semideterminată |
Ramificatii | |
Acoperirea solului | |
Talia plantei | |
Precocitatea înfloririi | semi-timpurie |
Precocitatea recoltării | semi-timpurie |
Înălțimea plantei | înaltă |
Înălțime inserție păstăi | joasă |
Culoare inflorescență | violacee |
Culoare hil | deschisă |
Masa a o mie de boabe (grame) | 180-200 |
Conținut de grăsimi (%) | peste 20 |
Conținut de acid oleic | peste 44 |
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
---|---|
Vigoare după răsărire | |
Toleranța față de scuturare | |
Rezistența la cădere | |
Potențial de producție | |
Toleranta față de Peronospora | |
Toleranța față de Sclerotinia | |
Toleranta față de bacterioze | |
Toleranta față de viroze |
Caracteristici tehnologice | |
---|---|
Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură ale soiei, cu precădere in Podisul Transilvaniei, nord-estul şi vestul țării precum și în terenurile irigate din sudul țării |
Perioada recomandată de semănat | a doua decadă a lunii aprilie, până la mijlocul lunii mai (in funcție de condițiile climatice si de istoricul zonei de cultură) ori ca și cultură succesivă după eliberarea ternului de cultura orzului |
Norma de semănare | 60 boabe/mp, la o adâncime de 3-4 cm |
Distanța optimă intre rânduri (cm) | 12.5 cm sau 25-35 cm optim; posibil și la 70 cm cu o densitate de 50-55 b.g./mp |