BALITUS
Semitimpuriu | Nearistat
Caracteristici morfologice si tehnice | |
---|---|
Potențial de producție | |
Calitatea producţiei | |
Tipul spicului | nearistat, semicompact |
Înspicare | |
Maturitate | |
Înălțimea plantei | joasă / 50 - 75 cm |
Capacitate de înfrăţire | |
Număr de boabe în spic | |
Masa a o mie de boabe (grame) | |
Masa hectolitrică (kg/hl) | |
Conținut de proteină | |
Gluten | |
Indice de sedimentare | |
Indice de cădere | |
Capacitate de absorbţie a apei | |
Volum aluat | |
Grupa de calitate a aluatului |
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
---|---|
Toleranța față de ger | |
Rezistența la înclinare și cădere | |
Rezistenţa la încolţirea în spic | |
Toleranța față de Blumeria (făinare) | |
Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă) | |
Toleranța față de P. rec. (rugină brună) | |
Toleranța față de Septoria t. | |
Toleranța față de Fusarium |
Pentru rezultate de productie superioare si un management integrat al combaterii bolilor si daunatorilor se recomanda respectarea asolamentului si aplicarea dozelor omologate a produselor de uz fitosanitar (in conformitate cu prevederile din editia actualizata a CODEX ului).
Cu acelasi scop recomandam aplicarea a 2 tratamente fungicide cu rol preventiv precum si utilizarea produselor cu rol biostimulator si de nutritie in functie de carente si necesitati.
Caracteristici tehnologice | |
---|---|
Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură a grâului. Se recomandă semănarea în prima jumătate a epocii. |
Potenţial productiv în zone aride | |
Potenţial productiv în zone umede | |
Norma de semănare | 350 - 500 b.g./mp |
Dan Florea
Director zonal de vanzariCluj, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Huneadoara, Alba
Nicoleta Boghici
Director zonal de vanzariDolj, Olt, Gorj, Valcea, Mehedinti
Mihai Vintu
Director zonal de vanzariBotosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati
Andrei Boszormenyi
Timis, Caras-Severin, Arad, Bihor, Satu Mare
Donau Saat Romania
Teleorman, Giurgiu, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov