DUKATO

Semitimpuriu | Secara

  • Soi rustic, consacrat în rândul cultivatorilor
  • Se evidențiază prin stabilitatea multianuală a producțiilor.
Caracteristici morfologice si tehnice
Potențial de producție
ridicat
Calitatea producţiei
B
Tipul spicului nearistat, semi-compact
Înspicare
semi-timpurie
Maturitate
semi-timpurie
Înălțimea plantei medie/ 90 - 120 cm
Capacitate de înfrăţire
medie
Număr de boabe în spic
mare
Masa a o mie de boabe (grame)
medie
Masa hectolitrică (kg/hl)
medie
Conținut de proteină
mediu-scazut
Indice de cădere
mediu
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă
Toleranța față de ger
foarte buna
Rezistența la înclinare și cădere
medie
Toleranța față de Blumeria (făinare)
medie
Toleranța față de P. rec. (rugină brună)
medie-joasa

Pentru rezultate de productie superioare si un management integrat al combaterii bolilor si daunatorilor se recomanda respectarea asolamentului si aplicarea dozelor omologate a produselor de uz fitosanitar (in conformitate cu prevederile din editia actualizata a CODEX ului).

Cu acelasi scop recomandam aplicarea a 2 tratamente fungicide cu rol preventiv precum si utilizarea produselor cu rol biostimulator si de nutritie in functie de carente si necesitati.

Caracteristici tehnologice
Zonare și recomandări Recomandat in toate zonele de cultură a grâului.
Norma de semănare 320 - 450 b.g./mp
Dan Florea
Director zonal de vanzari

Cluj, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Huneadoara, Alba

Nicoleta Boghici
Director zonal de vanzari

Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Mehedinti

Mihai Vintu
Director zonal de vanzari

Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati

Andrei Boszormenyi
Director zonal de vanzari

Timis, Caras-Severin, Arad, Bihor, Satu Mare

Ionut Stefan
Director zonal de vanzari

Teleorman, Giurgiu, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov