WILMA
Semitimpuriu | Orz primavară
Caracteristici morfologice si tehnice | |
---|---|
Potențial de producție | |
Calitatea producţiei | |
Tipul spicului | aristat, compact |
Înspicare | |
Maturitate | |
Înălțimea plantei | medie 70-85 cm |
Capacitate de înfrăţire | |
Număr de boabe în spic | |
Masa a o mie de boabe (grame) | |
Masa hectolitrică (kg/hl) | |
Calibraj (boabe > 2.2 mm) | |
Calibraj (boabe < 2.5 mm) | |
Conținut de proteină | |
Conţinut de fibră |
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
---|---|
Rezistența la înclinare și cădere | |
Rezistența la frângere | |
Rezistenţa la căderea spicelor | |
Toleranța față de Blumeria (făinare) | |
Toleranţa faţă de rugini | |
Toleranţa faţă de Pyrenophora (pătarea reticulară) | |
Toleranţa faţă de Rhynchosporium (arsura frunzelor) | |
Toleranţa faţă de Ramularia |
Pentru rezultate de productie superioare si un management integrat al combaterii bolilor si daunatorilor se recomanda respectarea asolamentului si aplicarea dozelor omologate a produselor de uz fitosanitar (in conformitate cu prevederile din editia actualizata a CODEX ului).
Cu acelasi scop recomandam aplicarea a 2 tratamente fungicide cu rol preventiv precum si utilizarea produselor cu rol biostimulator si de nutritie in functie de carente si necesitati.
Caracteristici tehnologice | |
---|---|
Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură a orzului. Însămânţarea se poate declanşa primăvara, devreme, la începutul primei epoci. |
Norma de semănare | 340 - 390 b.g./mp |
Dan Florea
Director zonal de vanzariCluj, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Huneadoara, Alba
Nicoleta Boghici
Director zonal de vanzariDolj, Olt, Gorj, Valcea, Mehedinti
Mihai Vintu
Director zonal de vanzariBotosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati
Andrei Boszormenyi
Director zonal de vanzariTimis, Caras-Severin, Arad, Bihor, Satu Mare
Ionut Stefan
Director zonal de vanzariTeleorman, Giurgiu, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov