TATIANA
Semi-timpuriu | Tehnologie conventionala
| Caracteristici morfologice si tehnice | |
|---|---|
| Precocitatea înfloririi | medie |
| Maturitate | semi-timpurie |
| Potențial de producție | |
| Înălțimea plantei | joasă / 150-160 cm |
| Masa a o mie de boabe (grame) | mediu-ridicată 5.1 - 6.2 g |
| Conținut de ulei (%) | foarte ridicat 46-48% |
| Conținut de glucozinolați | foarte scăzut |
| Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
|---|---|
| Ritm de dezvoltăre toamna | |
| Toleranța față de ger | |
| Reluarea vegetației în primăvară | |
| Rezistența la înclinare și frângere | |
| Rezistența la scuturare | |
| Toleranta față de Sclerotinia | |
| Toleranța față de Phoma | |
| Caracteristici tehnologice | |
|---|---|
| Zonare și recomandări | Recomandat a se însămânța in prima jumatate a epocii; adaptat pentru toate zonele de cultură a rapiței de toamnă |
| Potenţial productiv în zone aride | |
| Potenţial productiv în zone umede | |
| Tehnologia de cultură | clasică |
| Norma de semănare | 45-55 b.g./mp |