PIROL
timpuriu | Tehnologie convențională
| Caracteristici morfologice si tehnice | |
|---|---|
| Precocitatea înfloririi | semi-tardivă |
| Maturitate | semi-timpurie |
| Potențial de producție | |
| Înălțimea plantei | medie înaltă / 165 - 175 cm |
| Masa a o mie de boabe (grame) | mediu |
| Conținut de ulei (%) | foarte ridicat (>47%) |
| Conținut de glucozinolați | foarte scăzut |
| Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
|---|---|
| Ritm de dezvoltăre toamna | |
| Toleranța față de ger | |
| Reluarea vegetației în primăvară | |
| Rezistența la înclinare și frângere | |
| Rezistența la scuturare | |
| Toleranța față de Sclerotinia | |
| Toleranța față de Phoma | |
| Caracteristici tehnologice | |
|---|---|
| Zonare și recomandări | Recomandat a se însămânța oricand in fereastra oprima, inclusiv in ultima parte; semanatul timpuriu poate impune utilizarea regulatorilor de crestere in toamnele lungi. |
| Potenţial productiv în zone aride | |
| Potenţial productiv în zone umede | |
| Tehnologia de cultură | clasică |
| Norma de semănare | 45-55 b.g./mp |