CSIKO
semi timpuriu | aristat
Caracteristici morfologice si tehnice | |
---|---|
Potențial de producție | |
Calitatea producţiei | |
Tipul spicului | aristat, lung, lax, cu forma nutanata |
Înspicare | |
Maturitate | |
Înălțimea plantei | mare / 80-90 cm |
Capacitate de înfrăţire | |
Număr de boabe în spic | |
Masa a o mie de boabe (grame) | |
Masa hectolitrică (kg/hl) | |
Conținut de proteină | |
Gluten | |
Indice de sedimentare | |
Indice de cădere | |
Capacitate de absorbţie a apei | |
Stabilitatea aluatului | |
Alungirea aluatului | |
Deformare | |
Volum aluat | |
Grupa de calitate a aluatului |
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
---|---|
Toleranța față de ger | |
Rezistența la înclinare și cădere | |
Rezistenţa la încolţirea în spic | |
Toleranța față de Blumeria (făinare) | |
Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă) | |
Toleranța față de P. rec. (rugină brună) | |
Toleranța față de Septoria t. | |
Toleranța față de Septoria n. | |
Toleranța față de Fusarium |
Caracteristici tehnologice | |
---|---|
Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură a grâului. Adaptat și pentru datele târzii de semănat. Evoluează favorabil și în soluri ușoare. |
Potenţial productiv în zone aride | |
Potenţial productiv în zone umede | |
Norma de semănare | 350-420 b.g./mp |