CSIKO
semi timpuriu | aristat
| Caracteristici morfologice si tehnice | |
|---|---|
| Potențial de producție | |
| Calitatea producţiei | |
| Tipul spicului | aristat, lung, lax, cu forma nutanata |
| Înspicare | |
| Maturitate | |
| Înălțimea plantei | mare / 80-90 cm |
| Capacitate de înfrăţire | |
| Număr de boabe în spic | |
| Masa a o mie de boabe (grame) | |
| Masa hectolitrică (kg/hl) | |
| Conținut de proteină | |
| Gluten | |
| Indice de sedimentare | |
| Indice de cădere | |
| Capacitate de absorbţie a apei | |
| Stabilitatea aluatului | |
| Alungirea aluatului | |
| Deformare | |
| Volum aluat | |
| Grupa de calitate a aluatului | |
| Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
|---|---|
| Toleranța față de ger | |
| Rezistența la înclinare și cădere | |
| Rezistenţa la încolţirea în spic | |
| Toleranța față de Blumeria (făinare) | |
| Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă) | |
| Toleranța față de P. rec. (rugină brună) | |
| Toleranța față de Septoria t. | |
| Toleranța față de Septoria n. | |
| Toleranța față de Fusarium | |
| Caracteristici tehnologice | |
|---|---|
| Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură a grâului. Adaptat și pentru datele târzii de semănat. Evoluează favorabil și în soluri ușoare. |
| Potenţial productiv în zone aride | |
| Potenţial productiv în zone umede | |
| Norma de semănare | 350-420 b.g./mp |