CHEVIGNON

semi tardiv | nearistat

  • Singurul soi de grâu fara indici superiori de panificație din portofoliu
  • Provine din programe moderne de ameliorare adaptat provocarilor climatice actuale
  • Grau cu mare capacitate de productie cu indici inferiori pentru panificatie
Caracteristici morfologice si tehnice
Potențial de producție
foarte ridicat
Calitatea producţiei
Grupa C - nearistat, lung si lax
Tipul spicului nearistat, lung și lax
Înspicare
semi tardivă
Maturitate
semi-tardiva
Înălțimea plantei joasă / 60-70 cm
Capacitate de înfrăţire
foarte mare
Număr de boabe în spic
foarte mare
Masa a o mie de boabe (grame)
mare
Masa hectolitrică (kg/hl)
mare
Conținut de proteină
mediu-scăzut
Gluten
mediu-scăzut
Indice de sedimentare
mediu
Indice de cădere
mediu
Capacitate de absorbţie a apei
medie
Grupa de calitate a aluatului
n/c
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă
Toleranța față de ger
bună
Rezistența la înclinare și cădere
foarte bună
Rezistenţa la încolţirea în spic
foarte bună
Toleranța față de Blumeria (făinare)
bună
Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă)
foarte bună
Toleranța față de P. rec. (rugină brună)
medie
Toleranța față de Septoria t.
bună
Toleranța față de Septoria n. -
Toleranța față de Fusarium
medie

Recomandat in toate zonele de cultură a grâului . Nu necesită utilizarea regulatorilor de creștere ; se recomandă aplicarea T3 în cazul aparitiei conditiilor favorabile bolilor de spic si frunza stindard.

Caracteristici tehnologice
Potenţial productiv în zone aride
ridicat
Potenţial productiv în zone umede
foarte ridicat