CHEVIGNON
semi tardiv | nearistat
Caracteristici morfologice si tehnice | |
---|---|
Potențial de producție | |
Calitatea producţiei | |
Tipul spicului | nearistat, lung și lax |
Înspicare | |
Maturitate | |
Înălțimea plantei | joasă / 60-70 cm |
Capacitate de înfrăţire | |
Număr de boabe în spic | |
Masa a o mie de boabe (grame) | |
Masa hectolitrică (kg/hl) | |
Conținut de proteină | |
Gluten | |
Indice de sedimentare | |
Indice de cădere | |
Capacitate de absorbţie a apei | |
Grupa de calitate a aluatului |
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
---|---|
Toleranța față de ger | |
Rezistența la înclinare și cădere | |
Rezistenţa la încolţirea în spic | |
Toleranța față de Blumeria (făinare) | |
Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă) | |
Toleranța față de P. rec. (rugină brună) | |
Toleranța față de Septoria t. | |
Toleranța față de Septoria n. | - |
Toleranța față de Fusarium |
Recomandat in toate zonele de cultură a grâului . Nu necesită utilizarea regulatorilor de creștere ; se recomandă aplicarea T3 în cazul aparitiei conditiilor favorabile bolilor de spic si frunza stindard.
Caracteristici tehnologice | |
---|---|
Potenţial productiv în zone aride | |
Potenţial productiv în zone umede |