CHEVIGNON
semi tardiv | nearistat
| Caracteristici morfologice si tehnice | |
|---|---|
| Potențial de producție | |
| Calitatea producţiei | |
| Tipul spicului | nearistat, lung și lax |
| Înspicare | |
| Maturitate | |
| Înălțimea plantei | joasă / 60-70 cm |
| Capacitate de înfrăţire | |
| Număr de boabe în spic | |
| Masa a o mie de boabe (grame) | |
| Masa hectolitrică (kg/hl) | |
| Conținut de proteină | |
| Gluten | |
| Indice de sedimentare | |
| Indice de cădere | |
| Capacitate de absorbţie a apei | |
| Grupa de calitate a aluatului | |
| Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
|---|---|
| Toleranța față de ger | |
| Rezistența la înclinare și cădere | |
| Rezistenţa la încolţirea în spic | |
| Toleranța față de Blumeria (făinare) | |
| Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă) | |
| Toleranța față de P. rec. (rugină brună) | |
| Toleranța față de Septoria t. | |
| Toleranța față de Septoria n. | - |
| Toleranța față de Fusarium | |
Recomandat in toate zonele de cultură a grâului . Nu necesită utilizarea regulatorilor de creștere ; se recomandă aplicarea T3 în cazul aparitiei conditiilor favorabile bolilor de spic si frunza stindard.
| Caracteristici tehnologice | |
|---|---|
| Potenţial productiv în zone aride | |
| Potenţial productiv în zone umede | |