NITROFIT

NITROFIT asigură cel mai ridicat aport de azot în sol

 

  • Cel mai crescut nivel de fixare a azotului
  • Foarte bună capacitate de ameliorare a capilarității solului
  • Acoperire rapidă și densă a solului suprimând astfel buruienile
  • Nu necesită fertilizare chimică
  • Disponibil și în varianta certificată ecologic (semințe BIO)

 

Beneficiile sporite ale covorului vegetal NITROFIT se bazează pe mazăre (furajeră și Lathyrus spp.) ca principale specii din amestec.

 

Capacitatea deosebita de fixare a azotului reprezintă un avantaj semnificativ în rotația culturilor, mai ales în perioadele cu prețuri ridicate ale îngrășămintelor.

 

Beneficiile covorului NITROFIT nu se bazează doar mazăre ci pe întreg spectrul compus din 6 cultivare asigurate din 4 familii de plante. Această abordare maximizează potențialul de fixare a azotului, îmbunătățește textura solului și asigură o eficientă suprimare a buruienilor.

 

Caracteristici tehnologice
Compatibilitate proiecte compatibil cu PD-04 si PD-05
Rezistent peste iarnă complet nerezistent peste iarnă
Calitatea patului germinativ inainte de semanant inalta (se poate semăna dupa o prelucrare superficială cu discul urmată de un combinator înainte de semănat; nu se poate semăna în sistem minimum tillage)
Norma de semănare 60 kg/ha
Perioada recomandată de semănat din iunie până în august (prima decadă în nord până în a doua jumătate în sud)
Înflorire da
Compozitie mazăre pigmentată MONI (Lathyrus spp.), măzăriche (vicia sativa), trifoi de alexandria (Trifolium alexandrinum), șofrănel LIZZY (Carthamus tinctorius), ridiche albă lungă FORZA (Raphanus sativus var. longipinnatus), mazare furajeră (Pisum sativum), iarbă de sudan (Sorghum × drummondii), fasole mung (Vigna radiata)