BODENFIT

Potrivit pentru un sol ameliorat

 

  • Foarte bună soluție premergătoare pentru porumb precum și pentru soia ori sfeclă
  • Susține micoriza
  • Capacitate Foarte mare de suprimare a buruienilor
  • Pretabil tehnologiei de semănat cu drona sau prin împrăștiere
  • Disponibil și în varianta certificată ecologic (semințe BIO)

 

BODENFIT® este amestecul universal adaptat tuturor rotațiilor în orice locație.

 

Speciile din amestec și proporțiile acestora asigură o foarte bună descompunere și aprovizionare cu carbohidrați ușor de asimilat de microfauna din sol.

 

Amestecul se poate utiliza ca soluție premergătoare și atunci când se practică semănatul în mulci asigurând o acoperire satisfăcătoare a solului în acest scop.

 

BODENFIT® dezvoltă un sistem radicular multistratificat care variază de la specii cu rădăcini dezvoltate în orizontul superficial (MUNGO) până la sisteme radiculare pivotante (șofrănel LIZZ, ridiche albă lungă FORZA).

 

Aceste sistee radicular pe langă îmbunătățirea structurii solului contribuie și la un aport semnificativ de humus.

Caracteristici tehnologice
Compatibilitate proiecte compatibil cu PD-04 si PD-05
Rezistent peste iarnă complet nerezistent peste iarnă
Calitatea patului germinativ inainte de semanant inalta (se poate semăna dupa o prelucrare superficială cu discul urmată de un combinator înainte de semănat; nu se poate semăna în sistem minimum tillage)
Norma de semănare 100 kg/ha
Perioada recomandată de semănat începând cu luna august și până în septembrie singur sau cu normă redusă la 30-60% în amestec cu specii furajere uzuale până la jumătatea lunii octombrie
Înflorire da
Compozitie șofrănel LIZZY (Carthamus tinctorius), ridiche albă lungă FORZA (Raphanus sativus var. longipinnatus), trifoi de alexandria (Trifolium alexandrinum), fasole mung (Vigna radiata), mazăre de primăvara (Vicia sativa), iarbă de sudan (Sorghum × drummondii), In (Linum usitatissimum)