GRUNLANDPROFI EB

 

  • GRÜNLANDPROFI EB este un amestec dezvoltat impreuna cu specialisti ai camerelor agricole.
  • Datorita bunei tolerante fata de seceta si rezistenta la inghet este foarte bine adaptat inclusive in zone uscate si cu conditii dificile de cultura.
  • Amestec furajer de mare productivitate cu foarte buna intrebuintare pentru insilozare.
  • Sunt posibile în medie 4 – 6 taieri pe an
  • Amestecul este disponibil și în regim de certificare ecologica
Caracteristici morfologice si tehnice
Potențial de producție 20 t/ha
Adaptabilitate față de condiții aride de cultură
foarte ridicată
Pretabilitate pentru utilizare pentru pășunat
foarte ridicată
Pretabilitate pentru utilizare ca furaj verde
ridicată
Pretabilitate pentru însilozare
ridicată
Pretabilitate pentru utilizare sub formă de fâneață
foarte ridicată
Compozitie 5% trifoi alb (Trifolium repens), 5% trifoi rosu (Trifolium pratens), 15% timoftica (Pleum pratense), 15% firuta (Poa pratensis), 30% golomat (Dactylis glomerata), 30% raigras englezesc (Lolium perenne)
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă
Toleranța față de secetă
mediu-ridicată
Rezistența la iernare
foarte ridicată
Zonare Recomandat în toate arealele de cultură în special în zonele de luncă, pe terenuri dificile ori în condiții cu aport hidric redus.
Durata de utilizare În funcție de gradul de favorabilitate climatică de pe parcursul perioadei de vegetație precum și intensitatea pășunatului se recomandă supraînsămânțarea ori reînsămânțarea incepând cu finele anului 2 sau 3.

 

GRÜNLANDPROFI EB este o solutie optima pentru reînsămânțarea pășunilor puternic deteriorate (goluri de-o palma) precum si pentru terenurile in curs de conversie pentru pasunat ori atunci cand este necesara suprainsamantarea cu specii valoroase a unor pasuni existente.

Amestecul se bucura de-un amestec unic de specii atent selectionate pentru aportul nutritiv ridicat, palatabilitate sporita completata de o foarte buna digestibilitate. Aceste atribute califica mix-ul propus in special pentru utilizarea sub forma de siloz.

Speciile selectionate raspund foarte pozitiv aplicarii fertilizantilor pe baza de azot obtinandu-se astfel cu multa usurinta incici calitativi si cantitativi superiori. Ponderea sporita de golomat (Dactylis glomerata) si reluarea rapida a dezvoltarii vegetative asigura productii sigure inclusiv in anii secetosi.

Caracteristici tehnologice
Zonare și recomandări Amestec destinat înființării pășunilor permanente ori reînsămânțărilor/supraînsămânțărilor. Recomandat în special pentru zonele cu aport pluviometric redus ori cu conditii dificile de cultura.
Perioada recomandată de semănat aprilie - august
Potenţial productiv în zone aride 4 până la 5 taieri
Potenţial productiv în zone cu favorabilitate crescută 5 până la 6 tăieri
Norma de semănat - înființare 30 kg/ha
Norma de semănat - supraînsămânțare 25-30 kg/ha
Norma de semănat - reînsămânțare periodică 10 - 15 kg/ha