FUTTERPROFI EI

 

  • Dezvoltarea foarte rapidă permite una până la două tăieri imediat după semănatul direct în miriște
  • Adaptat pentru exploatare pe parcursul întregului an în toate arealele de cultură
  • Capacitate productivă semnificativă chiar și în anii secetoși
  • Constituie o soluție foarte potrivită a se semăna după cerealele păioase
Caracteristici morfologice si tehnice
Potențial de producție 5t / ha
Adaptabilitate față de condiții aride de cultură
medie
Pretabilitate pentru utilizare pentru pășunat
foarte scăzută
Pretabilitate pentru utilizare ca furaj verde
foarte ridicată
Pretabilitate pentru însilozare
foarte ridicată
Pretabilitate pentru utilizare sub formă de fâneață
medie
Compozitie 16% Lolium bastard, 27% trifoi de Alexandria (Trifolium alexandrinum), raigras englezesc (Lolium perenne), 24% trifoi italian (Trifolium incarnatum), 18% raigras italian (Lolium Multiflorum)
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă
Toleranța față de secetă
medie
Rezistența la iernare
ridicată
Zonare Recomandat în zonele de cultură cu favorabilitate ridicată pentru porumbul de siloz respectiv în interiorul arcului Carpatic, Crișana, Maramureș, Bucovina și anumite zone din Banat.
Durata de utilizare Se obțin toamna două până la trei coase din amestecul furajer și o a treia ori a patra împreună cu porumbul siloz recoltat ca plantă întreagă după care se poate elibera terenul

 

Amestec furajer peren adaptat tuturor condițiilor de cultură

FUTTERPROFI EI are capacitatea de a dobândi producții considerabile într-un ritm rapid cu un nivel de palatabilitate foarte ridicat datorită amestecului în compoziție a trifoiului.

Acest mix este optim echilibrat pentru adaptarea în cazurile in care condițiile climatice ori dăunătorii creează deficiențe de bază ale calității nutritive ale furajelor.

Speciile alese pentru amestec sunt atent selecționate pentru compatibilitatea semănatului direct în miriștea de cereale păioase și posibilitatea înființării unei culturi de porumb-siloz în aceiasi parcelă. Potențialul productiv este atins în cadrul primelor tăieri.

În zonele de favorabilitate scăzută ale culturii porumbului pentru siloz, FUTTERPROFI EI se poate utiliza ca înlocuitor și astfel spotește cantitatea și calitatea furajului de bază.

Disponibil și în varianta cu certificare BIO

Caracteristici tehnologice
Zonare și recomandări Recomandat în zonele de cultură cu favorabilitate ridicată pentru porumbul de siloz respectiv în interiorul arcului Carpatic, Crișana, Maramureș, Bucovina și anumite zone din Banat.
Perioada recomandată de semănat este posibil semănatul direct în miriștea de grâu/orz și oricând începând cu luna aprilie și până în august.
Potenţial productiv în zone cu favorabilitate crescută 3 tăieri
Potenţial productiv în zone cu favorabilitate crescută 4 tăieri
Norma de semănat - înființare 30-40 kg/ha