ATANGA
Grupa 0-1
Caracteristici morfologice si tehnice | |
---|---|
Tip de creştere | nedeterminată |
Ramificatii | |
Acoperirea solului | |
Talia plantei | |
Precocitatea înfloririi | Mijlociu - tardivă |
Precocitatea recoltării | Tardivă |
Înălțimea plantei | Inaltă |
Înălțime inserție păstăi | Joasă |
Culoare inflorescență | violet |
Culoare hil | deschisă |
Masa a o mie de boabe (grame) | 190 - 200 |
Conținut de grăsimi (%) | peste 20% |
Conținut de proteină | peste 40% |
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
---|---|
Vigoare după răsărire | |
Toleranța față de scuturare | |
Rezistenţa faţă de cădere | |
Potențial de producție | |
Toleranta față de Peronospora | |
Toleranța față de Sclerotinia | |
Toleranta față de bacterioze |
Caracteristici tehnologice | |
---|---|
Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură ale soiei unde se acumulează 2.800 grade utile precum și în terenurile irigate din sudul țării |
Perioada recomandată de semănat | A doua decadă a lunii aprilie, până la mijlocul lunii mai (in funcție de condițiile climatice si de istoricul zonei de cultură) |
Norma de semănare | 55 boabe/mp, la o adâncime de 3-4 cm (se calculeaza in functie de germinatie si MMB) |
Distanța optimă intre rânduri (cm) | 12.5 cm sau 25-35 cm optim; posibil și la 70 cm o densitate de 50 b.g./mp |