ATANGA
Grupa 0-1
| Caracteristici morfologice si tehnice | |
|---|---|
| Tip de creştere | nedeterminată |
| Ramificatii | |
| Acoperirea solului | |
| Talia plantei | |
| Precocitatea înfloririi | Mijlociu - tardivă |
| Precocitatea recoltării | Tardivă |
| Înălțimea plantei | Inaltă |
| Înălțime inserție păstăi | Joasă |
| Culoare inflorescență | violet |
| Culoare hil | deschisă |
| Masa a o mie de boabe (grame) | 190 - 200 |
| Conținut de grăsimi (%) | peste 20% |
| Conținut de proteină | peste 40% |
| Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
|---|---|
| Vigoare după răsărire | |
| Toleranța față de scuturare | |
| Rezistenţa faţă de cădere | |
| Potențial de producție | |
| Toleranta față de Peronospora | |
| Toleranța față de Sclerotinia | |
| Toleranta față de bacterioze | |
| Caracteristici tehnologice | |
|---|---|
| Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură ale soiei unde se acumulează 2.800 grade utile precum și în terenurile irigate din sudul țării |
| Perioada recomandată de semănat | A doua decadă a lunii aprilie, până la mijlocul lunii mai (in funcție de condițiile climatice si de istoricul zonei de cultură) |
| Norma de semănare | 55 boabe/mp, la o adâncime de 3-4 cm (se calculeaza in functie de germinatie si MMB) |
| Distanța optimă intre rânduri (cm) | 12.5 cm sau 25-35 cm optim; posibil și la 70 cm o densitate de 50 b.g./mp |