ATANGA

Grupa 0-1

  • Unul din cele mai noi soiuri de mare productivitate
  • Foarte bună rezistență a tuplinii la cădere precum și a silicvelor la deschidere la maturitate
  • Culoarea deschisa a hilului
Caracteristici morfologice si tehnice
Tip de creştere nedeterminată
Ramificatii
Laxe
Acoperirea solului
Foarte amplă
Talia plantei
Mediu-înaltă
Precocitatea înfloririi Mijlociu - tardivă
Precocitatea recoltării Tardivă
Înălțimea plantei Inaltă
Înălțime inserție păstăi Joasă
Culoare inflorescență violet
Culoare hil deschisă
Masa a o mie de boabe (grame) 190 - 200
Conținut de grăsimi (%) peste 20%
Conținut de proteină peste 40%
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă
Vigoare după răsărire
Foarte bună
Toleranța față de scuturare
Foarte bună
Rezistenţa faţă de cădere
Foarte bună
Potențial de producție
Ridicat, stabil
Toleranta față de Peronospora
Foarte bună
Toleranța față de Sclerotinia
Foarte bună
Toleranta față de bacterioze
Bună
Caracteristici tehnologice
Zonare și recomandări Recomandat in toate zonele de cultură ale soiei unde se acumulează 2.800 grade utile precum și în terenurile irigate din sudul țării
Perioada recomandată de semănat A doua decadă a lunii aprilie, până la mijlocul lunii mai (in funcție de condițiile climatice si de istoricul zonei de cultură)
Norma de semănare 55 boabe/mp, la o adâncime de 3-4 cm (se calculeaza in functie de germinatie si MMB)
Distanța optimă intre rânduri (cm) 12.5 cm sau 25-35 cm optim; posibil și la 70 cm o densitate de 50 b.g./mp