Exista în cadrul întregului portofoliu de varietăți al Donau Saat soiuri și hibrizi care au căpătat aprecierea cultivatorilor în toată țara datorită caracteristicilor ce asigură stabilitata producțiilor. Acestea intră într-un portofoliul restrâns de mare rulaj pentru care Donau Saat desfăşoară în România programe de producere a seminţelor.

Aceasta ne dă oportunitatea de a urmări cu atenție fiecare verigă din procesul de producere și condiționare pentru a putea interveni când și unde este cazul.

În același timp noi dorim să susținem producătorii locali și să contribuim la buna consolidare a afacerilor autohtone.

La finalul procesului suntem în măsură sa ieșim în întâmpinarea fermierilor cu seminţe certificate de calitate sporită (peste standardele oficiale) şi aclimatizate local.

Producerea proprie Donau Saat

Începând cu portofoliul de floarea soarelui, în ultimii ani, am adus în România activităţile de producere a liniilor consangvinizate şi a hibrizilor din tări precum Chile, Franţa, Italia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, unde se desfăşura în anii anteriori. În acest fel etapele critice cum sunt de exemplu acţiunile de purificare varietală în câmp sunt mai uşor de urmarit şi controlat.

Alături de floarea soarelui desfăşurăm activități de producere a principalelor varietăţi de soia, grâu de toamnă şi primăvară şi porumb. Lista speciilor şi a varietăţilor se revizuieşte pe măsură ce volumele distribuite se modifică şi susţin demersul producerii.

După obținerea calității în câmp mutăm producția în stațiile de condiționare de ultimă generație ale partenerilor din România unde definitivăm calitatea din fiecare sac.

Nu în ultimul rând, pentru hibrizii de porumb și floarea soarelui, efectuăm testări prin electroforeză și post control în contra-sezon, în emisfera sudică, pentru a identifica eventualele loturi unde hibridarea nu s-a efectuat corespunzător și se impune respingerea acestor loturi.

Producere în parteneriat cu clienţii Donau Saat

Anumite varietăţi care au căpătat aprecierea pieţei în nuclee regionale sau la scară naţională sunt preluate de parteneri care le produc în regim propriu.

În aceste cazuri ne bucurăm să punem în beneficiul acestor colaboratori întreaga noastra experiență şi suportul tehnic atunci când sunt necesare.