3 ași în mânecă pentru culturile de rapiță

Loturile demonstrative și de testare reprezintă un loc excelent în care poate fi văzut potențialul unui soi sau al unui hibrid. Rezultatele înregistrate de-a lungul mai multor ani permite companiilor să aducă spre fermieri cele mai bune produse. Donau Saat folosește experiența și terenurile de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal și pentru calibrarea portofoliului de rapiță.

Trei hibrizi Donau Saat au fost cultivați la Caracal: Pantheon, President și Tatiana. ”Pantheon este un hibrid semitardiv, recomandat pentru culturi intensive de rapiță de toamnă. Pantheon are o fereastră largă de semănat, datorită dezvoltării rapide în toamnă. Pantheon prezintă toleranță crescută față de boli, în special față de phoma, datorită prezenței genei de rezistență RLM7”, a explicat Nicoleta Boghici, Director vânzări Donau Saat pe zona de Sud-Vest.

În ceea ce-l privește pe President, acesta este un hibrid semitimpuriu, rustic și care își menține aspectul sănătos pe toată perioada de vegetație. Are toleranță crescută la ger, dar și la scuturarea silicvelor. Tatiana este un hibrid nou, aflat în testare extinsă în acest sezon, pentru o evaluare completă a performanențelor sale.

Genetica este doar un pas din lanțul care duce la producții importante. ”Pregătirea corectă a patului germinativ, alegerea și folosirea de semințe certificate, tratate și adaptarea densităților la semănat, monitorizarea activă a dezvoltării plantelor de rapiță și efectuarea tratamentelor necesare la momentul optim reprezintă cheia pentru o cultură sănătoasă de rapiță, cu un număr suficient de plante pe hectare, care să asigure producții mari”, a completat Nicoleta Boghici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.