Care este secretul hibrizilor performanți de floarea-soarelui din portofoliul Donau Saat

Semințele de calitate sunt esențiale pentru orice recoltă de succes. De aceea, Donau Saat investește în genetica care creează oportunități mai mari pentru fermieri – de la hibrizi toleranți la boli, care reduc nevoia de protecție în timpul sezonului, la cei toleranți la erbicide care oferă opțiuni pentru gestionarea unui spectru larg de buruieni.

Pentru a identifica trăsăturile care se potrivesc condițiilor de creștere din România, compania selectează soiurile în baza performanțelor obținute în platformele strategice de testare. Pentru cultura de floarea-soarelui, Donau Saat colaborează cu Probstdorfer Saatzucht România în cadrul platformei din localitatea Modelu, județul Călărași.

”Practic, avem un câmp cu toată genetica pe care o avem la dispoziție astăzi în portofoliul comercial, completată de tot ceea ce înseamnă vârf de lance, hibrizi proaspăt înregistrați, precum și hibrizi de floarea-soarelui, care au ieșit din programe de ameliorare și sunt în curs de înregistrare la ISTIS, în diverse stadii. Este genetică, pe de o parte, tolerantă față de erbicide cu tribenuron metil sau pe bază de imazamox”, a precizat Bogdan Craiciu, responsabil producere și dezvoltare portofoliu Donau Saat.

 

Semințele marca Donau Saat oferă randament sporit și un conținut ridicat de ulei. Pe platforma de testare, care include hibrizii consacrați precum Alvarez, Imis sau Florasun, sunt testați și hibrizi proaspăt înregistrați, care au ieșit din programe de ameliorare și sunt în curs de înregistrare la ISTIS.

Reprezentantul Donau Saat ne-a dezvăluit și tehnologia de cultură utilizată pe platforma de teste. Din suprafața totală, 15 hectare sunt ocupate de floarea-soarelui tolerantă la imazamox, iar aproximativ 17 hectare sunt dedicate hibrizilor toleranți la tribenuron.

”Fiecare parcelă este înființată pe un total de 11.500 de metri pătrați pe 6 rânduri. S-a mers cu o densitate ceva mai mare, datorită agrofondului foarte bun, avem 65.000 de boabe germinabile la semănat, ceea ce a însemnat în practică o reglare a semănătorii pentru 71.000 de plante la hectar, considerând o germinație medie de 90%”, a explicat Bogdan Craiciu.

 Pentru detalii, contactați reprezentanții și distribuitori companiei pe site-ul: www.binealegibineculegi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.