Ce spun acționarii austrieci de la Donau Saat despre filiala din România

Compania Donau Saat a fost înființată în 2014 ca urmare a parteneriatului dintre două firme austriece cu tradiție în sectorul ameliorării genetice: Saatbau Linz și Probstdorfer Saatzucht.

Filosofia și operațiunile Donau Saat sunt ferm înrădăcinate în ADN-ul celor două companii acționare. Misiunea Donau Saat în România este una singură: producția semințelor de înaltă calitate.

”Donau Saat este o companie tânără, care-și desfășoară activitatea în special în domeniul creării de noi hibrizi de floarea-soarelui, hibrizi autohtoni, hibrizi românești, hibrizi pe care clienții noștri fermieri îi pot folosi cu încredere în fermele dumnealor, mai ales în cazul în care desfășoară proiecte pe bani europeni,” a declarat Costin Radu, Director General Donau Saat pe România și Republica Moldova.

Avantajul Donau Saat constă în faptul că pune la comun cunoștințele și experiența acționarilor săi. Soiurile și hibrizii de plante sunt adaptați și reproduși local, în beneficiul fermierilor români.

Prezent în România, în cadrul unui eveniment în câmp organizat de Donau Saat, Joseph Fraundorfer, CEO Saatbau Linz, a vorbit despre importanța pe care compania o acordă culturii de floarea-soarelui.

”Avem un program de ameliorare, floarea-soarelui este ținta noastră. Este cea mai importantă cultură din România, dar avem și ameliorare la porumb, am văzut aici mulți hibrizi, de la cei timpurii la cei târzii. Performanțele sunt tot mai bune, avem mulți hibrizi disponibili. Ameliorăm mai multe cereale, în special grâul. Avem un portofoliu larg de soiuri de grâu, pentru a le duce în fermele românilor. Cred că oferim fermierilor o genetică puternică, la nivel de potențial de producție, dar și de calitate a culturii”, a declarat acționarul Donau Saat.

 

Toate detaliile despre portofoliul Donau Saat pot fi găsite pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.