Donau Saat oferă fermierilor sămânță pentru producții ridicate

Prin programul de ameliorare a hibrizilor de floarea-soarelui demarat în urmă cu șapte ani, Donau Saat a reușit să aducă de la scară europeană, în România, producerea întregilor volume necesare în grupul Donau Saat – Saatbau – Probstdorfer. Hibrizi obținuți în unitatea de producție din Dragănești-Vlașca (județul Teleorman) sunt puși spre comercializare la scară internațională.

Programul de reproducere al Donau Saat se concentrează atât pe creșterea randamentului si a conținutului de ulei, cât și pe consolidarea toleranței la boli, dăunători, stres termic sau hidric.

Specialiștii Donau Saat sunt devotați culturii de floarea-soarelui, datorită potențialului ridicat în obținerea profitului agricol.

”Putem dovedi că floarea-soarelui este o cultură-regină în România, este o cultură acceptată, îmbrățișată, utilizată de producătorii agricoli pe mai bine de 1.000.000 de hectare an de an, iar unul dintre motive este versatilitatea și toleranța ei în condiții dificile de cultură, de stres hidric, de arșiță, secetă pronunțată. Sigur, fără niciun pic de apă nu putem face nimic. Va fi o problemă în anul 2023 cu ce înseamnă sămânța comercială și probabil că un alt argument care să susțină aceste producții, fie ele cu niște indici calitativi, putem spune, inferiori, deși asta nu vitregește cu nimic vigoarea germinativă, este susținerea producătorilor locali”, susține Bogdan Craiciu, Responsabil Producere și Dezvoltare Portofoliu în cadrul Donau Saat.

 

Potrivit reprezentantului Donau Saat, cu toate că media producției pe țară la floarea-soarelui va fi de cel mult două tone, balanță înclină în favoarea florii-soarelui comparativ cu porumbul, în ceea ce privește profitabilitatea în actualul context climatic. ”Este încă un an în care mi se întărește convingerea că floarea-soarelui este o cultură mult mai aproape de români, mult mai aproape de sufletul lor, de industrializarea pe plan local. Și în condiții vitrege poate dobândi niște producții satisfăcătoare. Dar, bineînțeles că în acești ani trebuie mult mai multă atenție la planul de investiții și la tehnologia aleasă”, a mai precizat Bogdan Craiciu.

Iar pentru crearea celor mai bune premise pentru a obține o cultură profitabilă, hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul Donau Saat sunt o alegere sigură pentru orice fermier. Floarea-soarelui marca Donau Saat se remarcă prin stabilitate productivă, toleranța bună la boli și adaptabilitatea la tehnologii intensive.

 

Toate detaliile despre portofoliul Donau Saat pot fi găsite în Catalogul de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.