Donau Saat: semințe de înaltă calitate, adaptate local

Agricultura poate părea câteodată un joc de noroc, însă fermierii de succes știu că strategiile bune de gestionare a riscurilor pot crește stabilitatea și rentabilitatea fermei. Alegerea soiului și a sursei de semințe sunt la fel de esențiale pentru managementul fermei precum selectarea utilajului potrivit pentru a lucra câmpul sau a tratamentelor pentru a combate dăunătorii.

Inovațiile în ameliorarea plantelor permit abordarea provocărilor cu care se confruntă fermierii pe teren în fiecare zi. De aceea, Donau Saat investește anual în cercetarea și dezvoltarea plantelor.

Prin programele de testare și selecție a soiurilor pentru România, compania deschide piața pentru vârfurile de gamă din portofoliile celor 2 parteneri consacrați pe genetică: Probstdorfer Saatzucht și Saatbauer Linz.

”Scopul acestei rețele de testare înființate în România în 2019 este esențial pentru poziționarea unei germoplasme cât mai bine adaptate condițiilor de cultură din România, pe care nu le putem pune în același coș. Ele sunt variate în funcție de locațiile din țară, în funcție de arealele de creștere și de cultură a grâului și a zonelor de favorabilitate. Astfel, locația de aici, de lângă Lehliu, este destinată zonei de sud-est a țării, însă nu ne dorim să ne limităm aici, vrem să trecem cu o locație și în județul Tulcea ori Constanța. Între ele mai amintim succint Caracal în județul Olt, Lovrin în județul Timis, Turda în județul Cluj și Negrești în județul Vaslui,” a declarat Bogdan Craiciu, responsabil producere și dezvoltare portofoliu Donau Saat.

 

Pe lângă soiurile de grâu și cereale păioase pe care le comercializează deja în România, compania pregătește lansarea a 2 hibrizi de rapiță, aflați în al treilea an de testare, precum și a unor hibrizi de floarea-soarelui, porumb și soia. Toate detaliile despre portofoliul Donau Saat pot fi găsite pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.