Donau Saat: un portofoliu complex de hibrizi de porumb adaptați condițiilor din România

Hibrizii de porumb marca Donau Saat au fost dezvoltați pentru a maximiza potențialul fiecărui hectar de pământ. Varietățile companiei combină cele mai dorite pachete de trăsături din industrie cu genetica exclusivă pentru a produce hibrizi cu rezistență excepțională și randamente superioare.

Specialiștii Donau Saat colaborează cu fermierii pentru a oferi soluții adaptate fiecărei ferme. Compania are în ofertă hibrizi care străbat toate grupele de maturitate.

Primul este Pirro, un hibrid de maturitate extratimpurie, aflat în grupa FAO 210. Pirro este recomandat atât în cultura succesivă în zona de sud a României, cât și ca cultura principală în anumite zone, unde suma gradelor utile se atinge foarte lent.

 

După teste îndelungate, Donau Saat a introdus în portofoliu și porumbul ATLANTICO, aflat în grupa FAO 250.

”ATLANTICO este un hibrid deosebit de versatil, el practic provine din Austria, care e o țară ce cultivă porumb în special pentru siloz, el este potrivit și pentru siloz, ceea ce îl califică prin caracterul lui foarte pronunțat de stay-green pe care îl are, dar în același timp merge și pentru producția de boabe Pentru noi, ATLANTICO este viitorul”, a declarat Bogdan Craiciu, Responsabil Producere și Dezvoltare Portofoliu în cadrul Donau Saat.

 

Furnizarea de hibrizi de porumb cu trăsături inovatoare și genetică premium este de mult timp un semn distinctiv al portofoliului Donau Saat, iar hibridul DANUBIO este un vârf de lance pentru acest portofoliu.

DANUBIO (FAO 260) este cel mai comercializat porumb al companiei. Este un hibrid robust, care prezintă o serie de calităţi sporite pentru utilizarea în furajare precum şi pentru morărit (mălai). DANUBIO a înregistrat MMB-uri foarte mari, de 330-350, ceea ce pentru fermieri înseamnă sporirea profitului.

 

Portofoliul este completat de LEONIDO, aflat în grupa de maturitate FAO 300. Este un hibrid cu dubla utilizare pentru boabe si/sau siloz, cu o toleranță crescută la condiții de stres.

“Este un hibrid sticlos, semisticlos, caracteristică pe care nu o întâlnim prea des la această grupă de maturitate și este un hibrid care nu se produce foarte ușor, iar semințe nu putem avea disponibile la nivelul la care am avea comenzi din acest hibrid”, a precizat Bogdan Craiciu.

 

Hibridul ARDENNO este foarte apreciat de fermierii din centrul țării. Aflat în grupa de maturitate FAO 350, acest hibrid se diferențiază prin penduculul foarte lung al știuletelui. Are un dry-down deosebit de bun și un MMB ridicat, de 380-420 grame.

Un succes în materie de genetică este și ESTEVIO (FAO 350). Acest hibrid are un stay-green foarte bun și o capacitate deosebită de adaptare față de condițiile de stres termic, hidric.

Al treilea cel mai comercializat porumb Donau Saat este DOBRETO(FAO 370), un hibrid rustic, nu foarte pretențios față de condițiile de sol, față de condițiile de tehnologie.

ARTENNYO este un hibrid aflat în grupa FAO 360-370, capabil de producții sporite chiar și în condiții dificile de cultură.

”ARTENNYO este, practic, la polul opus al lui Dobroto, este hibridul pe care-l recomandăm acolo unde se face tehnologie intensivă, acolo unde se aplică îngrășăminte în volume optime sau poate peste optim, îngrășăminte de specialitate, unde se vine cu microelemente, cu biostimulatori”, a explicat reprezentantul Donau Saat.

 

Pentru următoarea grupă de maturitate, FAO 390-400, Donau Saat propune hibridul MULTIPEL. Pe lângă toleranța crescută față de secetă, MULTIPEL este caracterizat de un ritm de dezvoltare foarte bun în primele faze de vegetație, cu rezistență bună față de temperaturile mai scăzute la data semănatului și o toleranță bună față de boli, în special fusarium.

”Este un hibrid din grupa de maturitate FAO 390-400, însă este un hibrid pe care l-am observat a fi la niveluri foarte ridicate, rivalizând cu hibrizi din grupa FAO 430-450. Are un dry-down foarte bun, o pierdere a apei foarte rapidă, o poziție a știuletelui favorabilă la maturitate. S-a ridicat la niveluri productive foarte bune”, a declarat Bogdan Craiciu.

 

ARSANTTO este un hibrid de grupă FAO 430. ARSANTTO prezintă o bună toleranță față de tăciunele comun și fuzarioză, dar și o stabilitate foarte bună a plantei. Deși este un hibrid inclus în grupa FAO 430, ARSANTTO pierde rapid apa la maturitate, având la recoltare, umidități comparabile cu hibrizi de grupa FAO 390 – 410.

 

Donau Saat mai are în faza de testare și hibridul CATEDRAL, aflat în grupa de maturitate FAO 450.

Pentru zona semitardivă, hibridul CORASANO este unul dintre veteranii portofoliului de porumb al Donau Saat. Aflat în grupa de maturitate FAO 490, CORASANO este o varietate rustică, care se comportă foarte bine indiferent de arealul de cultură.

AGROKING ofera producții record de masa verde și uscată (siloz) și are un Stay green accentuat.

Gama de hibrizi Donau Saat se încheie cu AGROKING, un porumb tardiv, aflat în grupa de maturitate FAO 520. Este un hibrid destinat producerii de siloz.

Donau Saat mai are în faza de testare și hibridul CATEDRAL, aflat în grupa de maturitate FAO 450.

Toate detaliile despre hibrizii de porumb Donau Saat, precum și informații despre celelalte semințe comercializate de această companie se găsesc pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.