Două soiuri de grâu cu rezultate bune la testările din România

Donau Saat cucerește tot mai multe hectare în România, datorită geneticii și a calităților pe care le au soiurile de grâu din portofoliu. Unul dintre dintre soiurile recomandate fermierilor din România este Activus, un soi foarte bine adaptat condițiilor de cultură din țara noastră.

Este un soi aristat, plasat pe primul loc în topul național AGES și care a obținut producții mari în testările făcute în zone aride. Rezultate bune au fost înregistrate și în Codlea, cu o producție de 9.400 de kg / ha.

De altfel, potențialul de producție este unul din punctele forte ale lui Activus. “Se evidențiază prin buna plasticitate în medii aride, precum și prin toleranța crescută la atacul de boli, ca Rugina galbenă și Rugina brună. Activus este cultivat în România și alte țări din Europa Centrală și de Est datorită combinației de timpurietate, producții stabile și calitate excelentă de panificație, foarte mult apreciată de cultivatori”, a explicat Nicoleta Boghici, Director de vânzări pe zona de Sud-Vest în cadrul Donau Saat.

Activus are o talie medie, de 70-80 cm, un indice de sedimentare foarte ridicate, masă hectolitrică mare și prezintă o toleranță bună la ger.

Tiberius este un alt soi de grâu de la Donau Saat, care a fost introdus în cultură pentru testare pe scară largă în sezonul 2020-2021, iar performanțele au venit imediat. Tiberius s-a remarcat cu masa sa hectolitrică și nu numai.

“Este un soi cu toleranță crescută față de factorii de stres și cu o stabilitate excelentă a plantei. Prezintă rezistență față de atacul de Rugină galbenă și făinare. Ca și în cazul celorlalte soiuri din portofoliul nostru, urmărim și evaluăm performanța soiului Tiberius în condițiile de cultură din țara noastră, pentru a ne asigura că oferim fermierilor un soi bine adaptat și performant”, a completat Nicoleta Boghici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.