Fermierul Georgel Jitaru, mulțumit de soiurile și hibrizii de la Donau Saat

Georgel Jitaru administrează 260 de hectare de teren în satul Zlata, din comuna teleormăneană Dracea. Toată această suprafață este însămânțată an de an cu o cultură mare pe care fermierul a încercat s-o echilibreze. Floarea-soarelui, grâul și porumbul ocupă suprafețe egale, în jur de 60 de hectare fiecare, și sunt completate de rapiță și orz.

Fermierul a colaborat în ultimii doi ani cu Donau Saat, companie de la care a achiziționat semințe pentru toate culturile sale. Soiurile de grâu și de orz recomandate și comercializate de Donau Saat i-au adus bani în conturi lui Jitaru. “Culturile de grâu au fost destul de bune. Și orzul, mai ales pe tehnologia mea, unde nu merg cu îngrășământ foarte mult, a dat foarte bine. Orzul mi-a dat 5 tone, iar la grâu am închis undeva la 4.600 kg / ha”, a dezvăluit agricultorul teleormănean.

În portofoliul Donau Saat se găsesc 9 soiuri de grâu, 5 soiuri de orz de toamnă și unul de primăvară. Portofoliul de floarea-soarelui este echilibrat și este îmbunătățit an de an. În ceea ce privește porumbul, hibrizii fac parte din grupe de maturitate care pleacă de la 210 și ajung la 510. “Ne-am înțeles foarte bine, încercăm să testăm, să vedem care soiuri se potrivesc mai bine pe tehnologia mea”, a concluzionat Georgel Jitaru.

O singură problemă a întâmpinat fermierul. Lipsa de precipitații. “Am avut undeva la 220 litri căzuți pe toată perioada, adică septembrie anul trecut – septembrie anul acesta. N-am avut zăpadă, n-am avut iarnă, n-am avut nici îngheț măcar la sol. Și am avut probleme cu frigul în primăvară, mai mult frig în perioada de însămânțat”, a completat fermierul din Dracea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.