Helesun, hibridul de floarea-soarelui pretabil tehnologiei SULFO

Cultura de floarea-soarelui este una dintre cele mai importante culturi oleaginoase din lume și, în anumite țări, mai ales în Europa, reprezintă principala materie primă pentru producția de ulei. Există potențialul unei creșteri substanțiale a suprafeței și producției de floarea-soarelui. Practicile optime de gestionare ale acestei culturi pornesc de la alegerea unui soi de bună calitate, care va maximiza randamentul semințelor și va reduce costurile cu input-urile.

Cu cea mai bună genetică și cunoștințe locale inegalabile, producătorul austriac de genetică Donau Saat sprijină fermierii români printr-un soi de floarea-soarelui de generației nouă, cu un potențial de randament ridicat și un conținut constant de ulei în diferite condiții de creștere.

Helesun este un hibrid simplu, semi-timpuriu, pretabil tehnologiei SULFO (toleranţă la erbicide pe bază de tribenuron-metil). Genetica unică a hibridului Helesun se combină cu toleranța la Plasmopara, Sclerotinia și Orobanche până la rasa E.

Tehnologia Donau Saat asigură o bună plasticitate ecologică și obtinerea unor producții foarte bune, chiar și în condiții mai puțin favorabile, de secetă sau arșiță. Norma de semănare în condiții de neirigat este de 64.000 de plante/ha.

În ceea ce privește factorii de vigoare și rezistență, hibridul de floarea-soarelui Helesun se caracterizează prin rezistență foarte bună la înclinare și la frângere, vigoare la pornirea în vegetație și rezistență la scuturare.

În plus, este important de subliniat că Donau Saat s-a constituit ca ameliorator autohton de floarea-soarelui, sub codul 1126. Hibrizii de floarea-soarelui ai companiei pot fi utilizați în cadrul proiectelor finanțate prin AFIR.

Floarea-soarelui marca Donau Saat este construită pentru regiunea țării noastre, pentru a ajuta fermierii să atingă cel mai mare potențial de randament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.