Hibrizi de floarea-soarelui pentru campania de semănat 2023

Cei mai performanți hibrizi de floarea-soarelui din portofoliul Donau Saat sunt disponibili pentru următoarea campanie de semănat. Sunt hibrizi care au dat rezultate excelente de-a lungul anilor. Bogdan Craiciu, responsabilul de producere și dezvoltare din cadrul companiei, ne prezintă care sunt cele mai optime variante pentru fernmierii din România.

HELESUN este unul dintre veteranii gamei de hibrizi semitimpurii. Helesun este pretabil tehnologiei SULFO (toleranţă la erbicide pe bază de tribenuron-metil). Genetica unică a hibridului Helesun se combină cu toleranța la Plasmopara, Sclerotinia și Orobanche până la rasa E.

”Este unul din hibrizii care ne-a dus renumele până în Franța, în țări din Europa Centrală, care sigur nu sunt mari cultivatoare de floarea-soarelui. Dar țări precum Franța și Spania, faptul că acolo a confirmat este pentru noi un lucru foarte bun. Este și unul din hibrizii care înglobează cel mai mare grad de tehnologie, practic, de toleranță față de lupoaie, la cel mai înalt nivel din ceea ce avem noi in portofoliu”, a declarat Bogdan Craiciu, Responsabil Producere și Dezvoltare Portofoliu în cadrul Donau Saat.

O altă creație marca Donau Saat deja consacrată pe piețele europene este SULFOSOL, un hibrid de maturitate semitardivă, compatibil cu erbicidele cu substanţa activă tribenuron metil. Sulfosol are un potenţial de producţie superior în condiţii de tehnologie intensivă și o bună adaptare în zonele secetoase de cultură.

UNOSUN face parte din categoria hibrizilor semitimpurii, pretabili tehnologiei Sulfo. Are o talie mijlociu-înaltă, un capitul foarte bine polenizat și are o toleranță bună la principalele boli: Orobanche cumana (până la rasa 5), Plasmopara, Sclerotinia, Phomopsis, Phoma, Alternaria, Botrytis etc.

IRINASOL este unul dintre hibrizii semitimpurii care și-a confirmat constant potențialul de producție. ”Este unul din hibrizii care este deosebit de constant și de sigur utilizand tehnologia cu imazamox, se mișcă deosebit de bine și poate să dobândească o producție de 3-3.5 tone / ha în anii cu probleme. Și de aceea el va deveni o prezență constantă în portofoliul nostru”, a precizat reprezentantul Donau Saat.

ALVAREZ este un hibrid Donau Saat cu una din cele mai mari stabilități productive, dar și cu toleranță bună la Plasmopara, Sclerotinia și Phoma. Lansat în 2019, a cucerit rapid fermierii români datorită vigorii și gradului mare de plasticitate ecologică.

FLORASUN este un hibrid aproape de Alvarez în ceea ce privește caracteristicile, însă este capabil să îl depășească la vârfuri de producție în anumite zone.FloraSun este un hibrid cu o talie medie-înaltă, foarte stabil și cu o bună toleranță la boli.

INKASUN este unul dintre hibrizii cei mai performanți pe zona toleranței la imazomax. Este un hibrid recomandat pentru sisteme intensive de producție, cu o foarte bună toleranță față de Botrytis și Sclerotinia la calatidiu.

Hibrizii de floarea-soarelui Donau Saat sunt hibrizi autohtoni/românesti, rezultați din programul propriu de amelioarare dezvoltat în România, foarte bine adaptați condițiilor noastre de cultură și cu toleranță crescută față de principalii factori biotici și abiotici de stres. Toți sunt testati și înregistrați în România, cu codul 1126 (cifra 1) în Catalogul oficial al soiurilor din România, realizat de ISTIS, fiind acceptați și in proiectele cu finanțare UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.