Hibrizi de porumb DONAU SAAT – gama variata de maturitati si utilizare!

Porumbul este cultura pe care pariază foarte mulți fermieri din România, așa că Donau Saat a dezvoltat un portofoliu de hibrizi din toate grupele de maturitate. 

Pirro este cel mai timpuriu hibrid pe care ȋl comercializăm ȋn ţară, din grupa FAO 200, și are rezultate bune în sudul și sud-estul României. 

CARACTERISTICI PIRRO

RECOMANDAT ÎN CULTURA PRINCIPALĂ, DAR ȘI CA A DOUA, DUPĂ MAZĂRE, ORZ, GRÂU

SE SEAMĂNĂ MAI TARDIV DACĂ ESTE ÎN CULTURA PRINCIPALĂ

ARE O TALIE MIJLOCIU-ÎNALTĂ ȘI O REZISTENȚĂ DEOSEBITĂ LA SECETĂ ȘI ARȘIȚĂ

PREZINTĂ UN POTENȚIAL BUN DE PRODUCȚIE

Danubio, hibrid timpuriu, grupa FAO 260, are o plasticitate ecologică specială și ESTE cultivat în toată Europa, cu rezultate foarte bune si constante. La Donau Saat îl alintăm “Cel mai bun de la Est la Vest”. Este hibridul cel mai cunoscut din portofolioul nostru de porumb.

CARACTERISTICI DANUBIO

RECOMANDAT ÎN CULTURA PRINCIPALĂ, DAR ȘI CULTURA SUCCESIVA DUPĂ MAZĂRE sau ORZ

ESTE RECOMANDAT IN SPECIAL IN ZONELE DE CULTURA DIN MOLDOVA, PODISUL TRANSILVANIEI SAU VESTUL TARII, DAR ARE O EVOLUTIE EXCELENTA SI IN CELELALTE ZONE DE CULTURA ALE PORUMBULUI

PREZINTA TOLERNTA DEOSEBITĂ LA SECETĂ ȘI ARȘIȚĂ

DANUBIO ARE BOBUL SEMISTICLOS SI ESTE CULTIVAT SI PENTRU MACINAT PENTRU OBTINERE DE MALAI.

Magnato face parte din grupa FAO 270, cu bob sticlos. Particularitatea lui este că bobul are o culoare mai intens portocalie si indici de grişare şi plutire foarte buni.

Mai departe, ȋn ordinea maturităţilor, hibridul Ribelo face trecerea spre grupa FAO 300, are o adaptabilitate foarte bună la condițiile din România și le oferă fermierilor un știulete foarte bine dezvoltat. Ardenno, grupa FAO 320, se remarcă prin pierderea uniformă a apei la maturitate. Este după Danubio, cel mai bine vandut hybrid al nostru. 

CARACTERISTICI ARDENNO

HIBRID CU POTENTIAL DE PRODUCTIE FOARTE BUN

FOARTE TOLERANT LA CONDIȚII DE SECETĂ

PERFORMEAZĂ ÎN CONDIȚII DE TEHNOLOGIE INTENSIVĂ

ARE REZULTATE CONSTANTE, INDIFERENT DE CONDIȚIILE CLIMATICE

Introdus recent în portofoliul Donau Saat este hibridul Coronado, FAO 320, cu un știulete lung, cu 14-16 rânduri de boabe, fiecare cu 46-48 de boabe. Astfel, producțiile sunt importante, mai ales că acest hibrid are o rezistență deosebită la secetă și arșiță, dar și o toleranță îmbunătățită la principalele boli. 

În grupa FAO 350 se află hibridul Arvedo, care vine spre fermieri cu un pachet de toleranța crescută față de principalele boli ale porumbului. 

Artenyo este în al doilea an de vânzări în portofoliul Donau Saat şi ȋnregistrează cel mai mare salt al volumelor distribuite. Face parte din grupa FAO 370 și s-a remarcat prin toleranța crescută la secetă, adaptabilitate foarte bună si rezultate de productie constante.

CARACTERISTICI ARTENYO

ARE O TALIE MIJLOCIU-ÎNALTĂ

PREZINTĂ UN PACHET BUN DE TOLERANȚĂ LA BOLI

ARE UN STAY GREEN ACCENTUAT

PIERDE REPEDE APA DIN ȘTIULETE LA MATURITATE NE ESTE NECESARE USCAREA SUPLIMENTARE PENTRU DEPOZITARE

În aceeași grupă de maturitate se află și Silvaner, un hibrid NOU, cu un potențial foarte mare de producție. Am ajuns și la grupa FAO 400, unde se găsește Multipel, avantajul acestuia fiind plasticitatea ecologică deosebită. 

CARACTERISTICI MULTIPEL

ESTE UN HIBRID DE TEHNOLOGIE DE CULTURĂ INTENSIVĂ

PREZINTĂ UN POTENȚIAL FOARTE BUN DE PRODUCȚIE

ARE TALIE ÎNALTĂ ȘI INSERȚIA ȘTIULETELUI MIJLOCIU-ÎNALTĂ

VINE CU UN PACHET DE TOLERANȚE FOARTE BUN FAȚĂ DE PRINCIPALELE BOLI

Corasano, din grupa FAO 490, a înregistat producții de peste 12 tone la hectar. Un hibrid intensiv, care işi atinge potenţialul de producţie ȋn condiţiile aplicării unei tehnologii ca la carte.  

Acest hibrid a fost însă depășit de AgroKing, cu adevărat “regele producțiilor Donau Saat”. În 2 ani consecutivi s-au obținut producții de peste 15 tone la hectar în platforma din județul Iași, organizată cu Asociația Producătorilor de Porumb din România.

Ca element special, Donau Saat are în portofoliu și porumb pentru popcorn (floricele). Sunt 4 hibrizi în testare, care sunt atent urmăriți pentru a selecţiona dintre ei pe cei mai bine adaptaţi si performanţi ȋn condiţiile de cultură din ţara noastră. 

Toate seminţele pe care compania Donau Saat le aduce în România se pot găsi pe site-ul oficial al companiei, www.binealegibineculegi.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.