Hibrizii de floarea-soarelui de la Donau Saat, adaptați pentru producții mari chiar și în condiții de secetă

În fiecare an, compania Donau Saat investește o bună parte din profit în cercetare, pentru crearea de noi soiuri și hibrizi și pentru dezvoltarea și utilarea cu tehnologii de ultimă oră a laboratoarelor de cercetare. O atenție deosebită în strategia companiei este îndreptată către cultura de floarea-soarelui, pentru crearea de noi hibrizi adaptați condițiilor pedoclimatice din România.

Pe lângă hibrizii clasici, linoleici, Donau Saat dezvoltă în prezent și un hibrid cu conținut ridicat de acid oleic și toleranță la erbicide pe bază de imazamox.

În sfera hibrizilor toleranți la tribenuron, cele mai populare varietăți sunt Helesun și Bravo, însă portofoliul Donau Saat este mult mai complex și mai cuprinde produse precum: QC 108, Sofiasol, Clarasun, Prontosol. Sulfosol, Kirasun, la care se adaugă hibrizii aflați în cercetare.

”Helesun este un hibrid care se află în al treilea an de comercializare și este, probabil, astăzi cel mai apreciat hibrid din portofoliul Donau Saat. Este urmat apoi de hibridul Bravo. Hibridul Bravo este, probabil, între cei mai vechi și cunoscuți hibrizi de floarea-soarelui din portofoliul Donau Saat”, a explicat Bogdan Craiciu, responsabil producere și dezvoltare portofoliu la Donau Saat.
Tehnologia Bravo se remarcă printr-o foarte bună plasticitate ecologică și o toleranță ridicată la stresul abiotic produs de arșită. Hibridul are o vigoare foarte bună la pornirea în vegetație, calitate care se traduce mai departe în vegetație prin rezistentă la inclinare, frângere și scuturare.

Helesun : potențialul de producție al acestui hibrid este excelent, chiar și în condiții de secetă. În ceea ce privește caracteristicile morfologice și tehnice, hibridul de floarea-soarelui Helesun se prezintă ca un soi semi-timpuriu, de înălțime medie și un conținut de ulei de 40-45%.

Strategia Donau Saat în privința hibrizilor de floarea-soarelui este concentrată de două direcții: prima vizează hibrizii timpurii, care să ofere stabilitatea și siguranța producțiilor, iar a doua se concentrează pe hibrizii mai tardivi, care să poată aduce un spor de producție în zona de 4-4.5 tone, cu un nivel de input-uri nu foarte ridicat.

 

Detalii despre portofoliul de produse Donau Saat pot fi consultate la numărul de telefon 0748 226 079  sau pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.