Oferta de rapiță pentru această toamnă. Hibrizi performanți de la Donau Saat

Donau Saat pune accent din ce în ce mai mult pe cultura de rapiță, aducând an de an noi hibrizi adaptați condițiilor pedoclimatice din România. Programul de cercetare al companiei se concentrează pe o varietate mare pentru a face față presiunilor de mediu și agronomice de-a lungul anotimpurilor. Pe lângă portofoliul de toamnă, Donau Saat este unul dintre puținii amelioratori care au în oferta lor si hibrizi de primăvară.

 

President și Pantheon sunt doi hibrizi cu tradiție în portofoliul Donau Saat.

President este un hibrid semitimpuriu, care are nevoie să fie însămânțat în cadrul epocii optime, în timp ce Pantheon este un hibrid care este pretabil și semănatului în afara epocii optime.

President este un hibrid cu o rezistență foarte bună la iernare, iar în primăvară, de îndată ce sunt întrunite condițiile favorabile, are o dezvoltare explozivă. Vigoarea din primele stadii de vegetație, alături de toleranța foarte bună la boli, precum putregaiul alb și negru, asigură premisele pentru o cultură profitabilă, cu un conținut ridicat de ulei.

Spre deosebire de President, hibridul Pantheon are o reluare târzie în dezvoltare, ceea ce s-ar traduce printr-un potențial avantaj, în contextul schimbărilor climatice.

Rapița Pantheon a fost dezvoltată pentru a fi tolerantă la principalele boli ale culturii, cu accent pe rezistență la scuturarea silicvelor. Pentru fermierii care doresc să își reducă costurile de producție, alegerea unui soi de rapiță, în locul unui hibrid, este cea mai bună modalitate de a atenua riscurile asociate acestei culturii. În acest sens, Donau Saat are în portofoliu și soiuri de rapiță de toamnă.

Și pentru că inovația nu se oprește niciodată, echipa tehnică a Donau Saat ne-a făcut dezvăluiri cu privire la următorii hibrizi pe care se pregătește să îi lanseze.

”Avem alți 2 hibrizi noi, omologați în catalogul european și pe care o să-i propunem, în primul rând, în culturi demonstrative. Îi avem în acest an, în recolta anului 2022 la finalul primului ciclu de testare, în rețeaua de testare a Donau Saat, și s-ar putea ca numele Tatiana, Stana sau Pirol să devină din ce în ce mai prezente în oferta comercială a Donau Saat din România,” a declarat Bogdan Craiciu, responsabil producere și dezvoltare portofoliu Donau Saat.

 

Donau Saat oferă și un program de sprijin pentru fermierii care sunt nevoiți să își întoarcă culturile de rapiță. Acest ajutor vine sub forma acordării de semințe de floarea-soarelui pentru a reînsămânța suprafețele calamitate în primăvara succesivă.

Toate detaliile despre portofoliul Donau Saat pot fi găsite pe site-ul www.binealegibineculegi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.