Portofoliu complet de cereale DONAU SAAT

Fermierii nu au foarte mult timp de pierdut. Sunt prinși cu tot felul de activități, astfel că încearcă să-și maximizeze randamentul fiecărei vizite. Un furnizor de semințe cu un portofoliu vast are mai multe șanse să semneze un parteneriat cu agricultorii. Donau Saat a venit pe piața de cereale din România nu doar cu grâu, ci și cu orz, secară și triticale.

Soiul Carmina este vedeta portofoliului de semințe de orz. Starea fitosanitară foarte bună, plasticitatea ecologică și faptul că poate fi folosit pe toate arealele de cultură sunt punctele-forte ale acestui soi. “Boabele sunt pline, spicul este greu, dar rezistă foarte bine la ruperea spicelor și la frângerea tulpinilor”, se mândrește Bogdan Craiciu, responsabil pentru producerea de semințe și dezvoltarea portofoliului la Donau Saat România.

CARACTERISTICI CARMINA

CAPACITATE EXCELENTĂ DE PRODUCȚIE, CHIAR ȘI ÎN CONDIȚII DE SECETĂ

SOI ROBUST, CU PLANTE SĂNĂTOASE

DENSITATE RECOMANDATĂ LA SEMĂNAT: 300-400 BOABE / MP

PERIOADA DE SEMĂNAT: A DOUA DECADĂ SEPTEMBRIE-MIJLOC OCTOMBRIE

Adalina este un alt soi adus de Donau Saat pe piața din România și se mândrește cu faptul că a fost lucrat genetic pentru a i se îmbunătăți calitatea, boabele având un calibraj mai mare. 

Donau Saat are și soiuri de orz pe două rânduri. Lenția este un orz furajer, cu o încărcare foarte bună cu boabe, în timp ce Monroe este sursa ideală pentru malțul de bere. 

CARACTERISTICI MONROE

RANDAMENT EXTRAORDINAR DE BOABE

INDICI DE CALITATE FOARTE BUNI PENTRU OBȚINEREA UNEI BERI FINE

SE CULTIVĂ ȘI PENTRU FURAJ

DENSITATE RECOMANDATĂ LA SEMĂNAT: 310-350 BOABE / MP

PERIOADA DE SEMĂNAT: A DOUA DECADĂ SEPTEMBRIE-MIJLOC OCTOMBRIE

Pe langă Monroe, aducem ȋncepand cu anul 2020 alte două soiuri noi de orzoaică pentru bere: SONJA şi SUEZ. Acestea intră ȋn testările noastre intensive pentru a selecţiona soiul cel mai bine adaptat şi performant ȋn condiţiile de cultură din Romania.

Tribonus este un soi de triticale nou, cu o talie mai joasă și care are o elasticitate excelentă a tulpinii, fapt ce îi conferă o rezistență foarte bună la frângere și la aplecare. Tribonus este pretabil şi pentru agricultura ecologică, fiind un soi robust, cu o toleranţă crescută faţă de boli şi condiţii mai nefavorabile de cultură.

Pentru fermierii care vor să cultive secară, Donau Saat vine cu soiul Dukato, excelent pentru furaj, cu calități foarte bune și pentru panificație. Are un MMB mare, un conținut scăzut de proteina, greutate specifică mare și temperatură de gelatinizare bună.

Tot portofoliul Donau Saat poate fi consultat pe site-ul oficial www.binealegibineculegi.ro, unde puteți găsi nu doar informații complete despre produse, ci și date de contact care vă pot ajuta într-un an agricol. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.