Portofoliu de grâu adaptat pentru România

Competiția pe piața semințelor de cereale păioase este acerbă în țara noastră, pentru că această cultură este iubită de fermierii români. Tocmai de aceea, genetica diferențiază firmele producătoare. Soiurile Donau Saat au câteva avantaje, care și-au dovedit valoarea pe câmpurile cultivate în ultimii ani.

Genetica austriacă este punctul-forte al Donau Saat. Două mari companii din acest domeniu, Saatbau Linz și Probstdorfer Saatzucht, au dezvoltat o genetică axată pe calitate, soiurile aduse în România oferind calități de panificație spectaculoase.

Ce alte calități mai au aceste soiuri? Sunt perfect adaptate climei din România, oferă producții mari, au conținut ridicat de proteină și gluten, dar prezintă și o capacitate foarte bună de înfrățire în primăvară.

”Aș vrea să subliniez în primul și în primul rând soiurile mai nou intrate în portofoliul nostru, respectiv Apexus, Activus și, dacă îi putem spune așa, bijuteria, perla coroanei, Aurelius, un soi care le îmbină pe toate, productivitate, calitate, toleranță la boli, toleranță la secetă și arșiță”, a explicat Costin Radu, Director general Donau Saat România.

Capacitatea excelentă de înfrățire a soiurilor marca Donau Saat duce la un alt avantaj, și anume reducerea cantității de sămânță la hectar. ”Foarte important, poate unul dintre elementele definitorii pentru fermierul român, maturitatea. Soiurile noastre de grâu și putem vedea foarte bine în cazul lui Activus, de asemenea în cazul lui Apexus, sunt soiuri cu o timpurietate foarte, foarte bine poziționată în condițiile din România”, a completat Costin Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.