Soiuri de orz care aduc rentabilitate în fermă

Orzul de toamnă a reprezentat în ultimii ani o soluție excelentă pentru fermieri prin numeroasele sale avantaje, printre care diversificarea culturilor de păioase semănate și diminuarea riscurilor generate de secetă sau ger.

Pentru a obține un orz de calitate, pe lângă respectarea pașilor tehnologici, selectarea soiului potrivit este factorul care influențează cel mai mult profitabilitatea.

Pentru cultivatorii din România, rezistența paiului și maturitatea timpurie sunt la fel de importante ca și randamentul.

Tocmai pentru a răspunde cerințelor producției autohtone, Donau Saat, unul dintre principalii actori ai ameliorării plantelor de cultură, vine în sprijinul fermierilor cu două soiuri de orz de generație nouă.

Adalina este o varietate extrem de reușită de orz pe șase rânduri, care combină o masă hectolitrică mare, o sortare excelentă și caracteristici agronomice excelente, oferind randamente de cereale de înaltă calitate.

Tehnologia produsă de Donau Saat prezintă un soi de ultimă generaţie, cu o bună rezistență la iernare și la cădere. Prezintă un grad ridicat de toleranță la un spectru larg de boli, fiind și deosebit de tolerant la temperaturi scăzute.

Adalina se poate lăuda cu o bună sănătate fitosanitară, precum și cu o capacitate excelentă de producţie, chiar şi în condiţii de secetă.

Adalina se pretează a fi cultivat în toate zonele de cultură ale orzului din România.

Norma de semănat recomandată este de 300-450 boabe germinabile/mp, densitate ce asigură în condiții optime un randament de 9 to/ha.

Genetica austriacă este punctul foarte al unui alt soi de orz din portofoliul Donau Saat. Carmina este tot un soi de orz pe 6 rânduri, recomandat pentru toate zonele de cultură. Carmina este recunoscut pentru performanța peste medie în zone aride de cultură, iar în ani cu presiune ridicată de boli și-a evidențiat buna toleranță fată de principalele boli.

Are o rezistență bună atât la înclinare și cădere, cât și la căderea spicelor.

”Atât la soiul Carmina, cât si la soiul Adalina, spicul este compact, cu un număr mare de boabe în spic. Toleranța foarte bună la boli, atât la soiul Carmina, cât și la soiul Adalina. Se adaptează la toate condițiile de cultură ale orzului,” a explicat Nicoleta Boghici, Director de Vânzări Sud-Vest Donau Saat.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.