Soiurile de grâu Donau Saat – adaptate pentru industria de morărit și panificație

Adaptabilitatea la condițiile pedoclimatice din România și calitățile de panificație reprezintă trăsături reprezentative ale portofoliului de grâu marca Donau Saat. Compania furnizează soiuri de grâu cu standarde ridicate de calitate, care ajung pe piață în urma unor multiple teste de performanță la condițiile din țara noastră.

Potrivit lui Constantin Radu, administrator Donau Saat, genetica Donau Saat înseamnă soiuri cu calități deosebite pentru morărit și panificație.

”Soiurile noastre, în funcție de an, de condiții pedoclimatice, fertilizare, tehnologie vor reuși întotdeauna să atingă nivelurile de producție de 8.5-9 tone, dar nu mai mult. Oricum este mai mult decât suficient pentru acest tip de genetică. Pe de altă parte, însă, această diferență de producție o suplinim prin alte calități cu totul și cu totul deosebite. În primul și în primul rând, o toleranță excepțională la atacul bolilor, o capacitate de înfrățire care nu se limitează doar la toamnă, ci care poate să salveze o cultură în primăvară”, a explicat Constantin Radu.

Ca rezultat al proceselor de cercetare riguroase și localizate, soiurile de grâu Donau Saat performează în privința celor mai importanți parametri de calitate: germinație, masa a 1000 de boabe, calitatea tratamentelor.

Concepute pentru a satisface nevoile specifice ale regiunii și ale ultimilor ani climatici, soiurile Donau Saat pot fi semănate și în lunile octombrie sau decembrie, cu o perspectivă extrem de sigură ca în primăvară procesul și fenomenul de înfrățire să aibă loc în parametri optimi și producțiile obținute să fie cele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.