Soiurile de orz și orzoaică de la Donau Saat – apreciate de zootehniști și berari

Orzul este o cultură viabilă pentru cultivatori din majoritatea regiunilor țării. Cererea redusă de apă și îngrășăminte face din această plantă o opțiune sustenabilă în rotația multor culturi agronomice.

Productivitatea și profitabilitatea industriei cerealelor depinde de adoptarea și implementarea continuă a noilor tehnologii, inclusiv adoptarea de noi soiuri cu randament superior si rezistență la boli.

Cu aceste caracteristici esențiale vin echipate și soiurile de orz de toamnă din portofoliul Donau Saat.

Marisa este cel mai popular orz al companiei, însă alte două soiuri, Carmina și Adalina sunt în curs de afirmare pe piața autohtonă.

Profitabilitatea acestor semințe este asigurată atât de rezistența la cădere și la frângere, cât și de toleranța la principalele boli ale culturii.

Soiurile de orz Donau Saat au o capacitate productivă foarte ridicată și sunt adaptate la nivelul țării.

 

Pe zona de orzoaică, Donau Saat are un portofoliu constituit din două soiuri principale: Lenția și Suez.

Soiul Lentia este excelent pentru furajarea animalelor datorită conţinutului proteic ridicat. Prezintă rezistenţă medie spre ridicată la iernare, precum și o foarte bună rezistenţă împotriva bolilor.

Datorită rezistenţei excelente la cădere şi a masei hectolitrice ridicate, cu boabe bine formate, soiul Lentia poate fi cultivat atât în zonele irigate, cât şi în cele secetoase.

Orzoaica de la Donau Saat are o capacitatea foarte mare de înfrăţire și asigură producţii foarte bune, ocupând o poziție fruntașă în clasamentul AGES (Agenția Federală Germană pentru varietăți si soiuri de plante) privind producția cantitativă.

Soiul Suez face parte din grupa de produse Climafit, o categorie care a fost creată în Austria și testată la nivel european. În grupa de produse KLIMAFIT intră acele soiuri sau hibrizi care au dovedit o foarte bună plasticitate ecologică și o foarte bună rezistență față de noile condiții de cultură.

”Dacă vrem să acordăm atenție către ce înseamnă industrializarea pentru malțificare, avem un soi nou, Suez, care este înregistrat de puțin timp, iar foarte important pentru el, anul trecut a intrat pe lista verde a soiurilor acceptate de Heineken pentru utilizare în malțificare. Este un soi de ultimă generație, un soi echipat și inclus în lista KLIMAFIT, cu o foarte bună toleranță față de principalele boli, ” a precizat Bogdan Craiciu, responsabil dezvoltare și testare portofoliu la Donau Saat.

 

Tot portofoliul de produse Donau Saat îl găsiți pe https://binealegibineculegi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.