Triticale și Orzoaică: Genetică premium de la Donau Saat

Triticalele au devenit din ce în ce mai populare în rândul fermierilor, datorită potențialului ridicat de producție de boabe și rezistenței la boli. Cultivarea triticalelor este ideală pentru fermele mixte, aceste cereale oferind o serie de beneficii în alimentația animalelor: de la digerabilitate rapidă, până la un conținut scăzut de amidon.

Profitul pe care îl puteți obține cultivând triticale, este aproape garantat, datorită rentabilității acestei culturi agricole.

Avantajele economice ale acestei culturi pot fi sporite prin selectarea soiurilor cu pedigree, care posedă valoare genetică şi biologică, puritate varietală şi fizică, dar și indici ridicaţi de germinaţie.

Donau Saat vine în sprijinul producătorilor români de triticale prin soiul Tribonus, recomandat în special pentru tehnologie intensivă.

Tribonus are o rigurozitate mare a a plantelor și un ritm rapid de creștere – dintr-un singur bob de triticale se va forma o plantă cu un sistem radicular bine dezvoltat și o înălțime medie-mare, cuprinsă între 90 și 140 cm.

Soiul Tribonus folosește foarte bine resursele de aport de azot chimic și organic, asigurând producții de boabe cu MMB mic, mijlociu și masa hectolitrică mare.

Triticalele Donau Saat au o rezistența genetică la un spectru larg de boli cum ar fi făinarea, rugina galbenă și septorioza.

Fermierii pot alege din portofoliul Donau Saat și cel mai recent omologat soi de orzoaică de toamnă, Lentia. Soiul reprezintă un echilibru între producții ridicate cu boabe de calibru mare și maturare semi-tardivă.

Lentia este excelent pentru furajarea animalelor datorită conţinutului proteic ridicat. Prezintă rezistenţă medie spre ridicată la iernare, precum și o foarte bună rezistenţă împotriva bolilor.

Datorită rezistenţei excelente la cădere şi a masei hectolitrice ridicate, cu boabe bine formate, soiul Lentia poate fi  cultivat atât în zonele irigate, cât şi în cele secetoase.

Orzoaica de la Donau Saat are o capacitatea foarte mare de înfrăţire și asigură producţii foarte bune, ocupând o poziție fruntașă în clasamentul AGES (Agenția Federală Germană pentru varietăți si soiuri de plante) privind producția cantitativă.

”Lentia este un soi de orzoaică, recent înregistrat, ce reprezintă un echilibru între producții ridicate, cu boabe de calibru mare și maturare mijlocie spre semitardivă. Soiurile de orzoaică sunt recunoscute pentru potențialul excelent de producție, iar Lentia nu face excepție, acesta depășind frecvent soiurile de orz pe 6 rânduri. Un aspect important de punctat în tehnologia aplicată este aplicarea îngrășămintelor în vegetație. Atât pentru Lentia, cât și pentru Monroe, celălalt soi de orzoaică din portofoliul Donau Saat, recomandăm aplicarea îngrășămintelor pe bază de azot în primăvară, la momentul înfrățirii, într-o singură aplicare”, a explicat Nicoleta Boghici, Director de Vânzări, zona Sud-Vest Donau Saat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.