AMIATA
Grupa 000
Caracteristici morfologice si tehnice | |
---|---|
Tip de creştere | nedeterminată |
Precocitatea înfloririi | timpurie |
Precocitatea recoltării | timpurie |
Înălțimea plantei | mijlociu - înaltă |
Înălțime inserție păstăi | mijlociu - înaltă |
Culoare inflorescență | violet |
Culoare hil | deschisă |
Masa a o mie de boabe (grame) | 170 - 210 |
Conținut de grăsimi (%) | peste 20% |
Conținut de proteină (%) | peste 40% |
Factori de vigoare, toleranţă şi rezistenţă | |
---|---|
Vigoare după răsărire | |
Toleranța față de scuturare | |
Rezistența la cădere | |
Potențial de producție | |
Toleranta față de Peronospora | |
Toleranta față de Sclerotinia | |
Toleranta față de bacterioze | |
Toleranta față de viroze |
Caracteristici tehnologice | |
---|---|
Zonare și recomandări | Recomandat in toate zonele de cultură ale soiei, cu precădere spe in centrul, nord-estul şi vestul țării |
Perioada recomandată de semănat | a doua decadă a lunii aprilie, chiar până la mijloc de mai (in funcție de condițiile climatice si de istoricul zonei de cultură) |
Norma de semănare | 60 boabe/mp, la o adâncime de 3-4 cm |
Distanța optimă intre rânduri (cm) | 15-25 |